.

13 February 2013

BSN Masih Belum Berubah

11
Wednesday, February 13, 2013

Hari ini saya ada urusan lagi dengan BSN. Kali ini urusan saya mengambil masa selama 2 jam. Sebelum berurusan saya buangkan rasa fobia berurusan dengan BSN tempoh hari. Dengan penuh harapan, saya gagahi juga menyelesaikan urusan yang lama tertangguh.

Ingatkan dengan membuat komplen kepada manager, segala-galanya akan berubah. Namun harapan itu tinggal harapan. Perkhidmatan di BSN masih di tahap itu juga. Mana-mana BSN saya rasa macam ni la gayanya.

Mungkin dengan sedikit perkongsian di laman blog ini akan dapat menambahbaik lagi perkhidmatan mereka. Kesian rakyat Malaysia yang selalu je dapat layanan kelas ketiga.

About the author

Aku Khairul Amran. Irul, Itu nama yang orang panggil aku sejak Aku kecik lagi. Dah besar ni orang suka-suka je panggil Amran..

11 comments:

  1. hahah. sabar jela bro. biasalah tu lembab sikit. takde email diorang ke untuk buat complaint?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada email dlm web dia. Taktaula boleh guna ke tidak.

      Delete
  2. Sistem yang di buat oleh manusia pasti ada cacat celanya.

    ReplyDelete
  3. masa aku sekolah dulu-dulu. aku sayang BSN. sebab dia simpan duit biasiswa aku.hehe... :)

    ReplyDelete
  4. As Salam, BSN adalah bank yang paling teruk servisnya. Customer ramaipun, tapi kaunter setakat 1 or 2 jer yang buka. Sedangkan bukan main banyak kaunter.

    So far Maybank jer la kot yang okay sebab selalunya semua kaunter buka jika nak dibandingkan dengan BSN ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mayb pn sama n rubbish birocracy

      Delete
  5. Slm. setuju sesangat dgn apa yg bro katakn tuh... dok cenggitu lg. Bank2 lain dah ke bulan bintang,yg ini masih lg di tahap sama.Ari tuh gi nak tukar giro card, banyak prosedur... Nak kena isi borang,nak kena tunjuk buku akaun.....lastly balik gitu jer.

    Hrp2 lps ni buatlah penambahbaikan

    ReplyDelete
  6. mmg pn bank paling teruk.. ada ker mesin tekan nombor tu satu butang jer.. tak tau la tmpt korang, tp tmpt aku butang nya satu jer.. bayangkan orang yg datang beratus.. nak berurusan punyalah lambat.. knapa bank lain boleh bnyk butang? kalo nk berurusan ambik duit, tekan butang ni.. nk memperbaharui giro kad, tekan butang ni.. kan cepat? lagi satu.. mmg setuju sangat ttng 1 or 2 org jer dkt kaunter tu.. kaunter pnyalah bnyk tapi kakitangan yg dok situ 1,2 org jer.. apa ni BSN???? lepas tu tak mesra pelanggan langsung.. baik tutup jer la bank ni.. bank yg menyusahkan...

    ReplyDelete
  7. bukan itu aje, duit dalam nya pun suka2 dipotong oleh AIG BSN. Tak pasal2 duit yang aku masukkan 100 nak bayar rumah hilang. Bila masa lak aku agree potong duit aku. Aku tak angkat maknenya aku tak sudi nak masuk. Kalau dia orang call, jgnlah kau orang layan...kalau kau orang layan...duit kau hilang . Macam aku ni lah....Aku ingat nak tutup account BSN lah sebab aku rasa tak selamat. Dulu aku pernah short duit dalam akaun, tak banyaklah....40rm. Hari ni masuk, esok dah lesap. tahun lepas 50rm aku masuk kalau potong duit buku pun 8rm. tapi duit aku lesap semua sekali 50rm.
    Bank swasta yg lain takdelah tiap2 tahun potong duit kad.

    ReplyDelete
  8. Betul setuju......BSN bank yang paling teruk di Malaysia. Kejadian kehilangan duit berlaku sejak tahun 1993. Ramai kawan2 aku hilang duit. Sampai sekarang pun masih hilang. Mungkin bukan orang luar yang mencuri tapi kakitangan bank itu sendiri. Suka2 Aig insurance potong duit aku....Tak cukup aku bayar rumah.

    ReplyDelete