.

03 January 2013

BSN Bank Menyusahkan Pelanggan

19
Thursday, January 03, 2013
Mendidih darah bila berurusan dengan BSN. Setiap kali ada urusan, setiap kali tu juga ada masalah.

Tengok nombor giliran tu pun dah buat hati geram. Sampai beratus-ratus orang menunggu giliran. Kalau kaunyer banyak takpe, ni kaunter yang bukak cuma 2.

Bila sampai ke kaunter lain pulak ceritanya. Dah penat menunggu tu satu hal. Sampai-sampai bermacam kerenah kerani tu buat.

Urusannya cuma nak tukar kad yang dah expired. Biasalah pelanggan ni mana ada belajar macam-macam prosedur nak tukar kad. Lepas isi borang terusla ke kaunter.

Rupanya kena bawak salinan ic. Dah la tak diberitahu, sampai kaunter baru mereka nak bagitau. Apa lagi berapi la satu badan. Kalau nak perbaharui kad atm pun kena isi borang dan bagi salinan ic macam masa nak buat dulu, apa guna data lama? Tak boleh ke datang bawak ic dan kad atm expired tu, terus proses yang baru.

Prosedur pun tak jelas. Menyusahkan orang memang nombor 1. Konon la bank komuniti sangat. Pegi jahanam la BSN. Kalau ada peluang untuk hentikan semua urusan dengan BSN, sekarang juga akan diusahakan. Malas dah nak melayan kerenah bangang BSN tu.

About the author

Aku Khairul Amran. Irul, Itu nama yang orang panggil aku sejak Aku kecik lagi. Dah besar ni orang suka-suka je panggil Amran..

19 comments:

  1. awal tahun ni..bank akan penuh sebab masing2 nak check ASB...hehehe..tp mak aih..mmg melampau nombor giliran tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya BSN tak ada urusan ASB.. tapi sebab memang staffnya lembab. Kesian kat warga tua yg berurusan

      Delete
  2. tempohnya dilanjutkan lagi kan... kalau tak silap sampai mac 2013... sama lah nasib....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la pulak. semalam nak keluarkan duit guna kad atm dah tak boleh.

      Delete
  3. memang hampeh berurusan dgn BSN(banyak songel namanye)
    nak renew kad kene bawak copy ic?logiknya ada ke org saja2 bawak salinan ic tu kemana-mana?dah ada ic,nak buat apa salinan lagi? NGOK...kenapa tak mintak surat nikah,sijil spm dan surat beranak sekali??

    ReplyDelete
  4. emmm rasanya BSN bukan jadi pilihan rata2 org dah skrg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perkhidmatan yang tak mesra pelanggan jadi penyebab. itu pun mereka tak ambil iktibar.

      Delete
  5. Tak pernah berurusan dgn BSN.. macam nak try jugak... manalah tau dapat mecedes ke he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan.. untung sabut timbul, untung guli tengelam.

      Delete
  6. betul BSN ni teruk dan bangang.. ada sekali tu aku berurusan dgn bank bangang ni.. kat hujung kaunter diorang bukak kaunter express.. (express sangat la...).. aku nampak satu mamat ni bawak buku bsn, nak keluarkan duit. jadi dia pegi la kat kaunter express tu. bila sampai giliran dia.. boleh2 pegawai tu ckp kat sini tak boleh keluarkan duit.. pastu dia disuruh ambik nombor dekat mesin tu untuk tunggu giliran kat kaunter lain.. dah la pelanggan yang datang makin ramai.. apa salahnya kalo keluarkan jer duit mamat tu utk mengurang kan kesesakan kat dalam bsn tu?.. dah la panas.. lepas tu mamat ni pun berlalu pergi dgn kecewanya..dia tak ambik pn nombor tu.. tapi..(ni part yang paling bangang).. bila time nak tutup, tiba2 pak guard tu umumkan sapa2 yg nak keluarkan duit, boleh pergi ke kaunter express.. what the hell??? tadi ckp pegi kaunter lain, tp bila bank nak tutup baru nk bukak kaunter express tu untuk keluar kan duit?.. kata pak guard tu, kononya supaya pelanggan boleh berurusan dgn cepat sebelum bank tutup.. abis dari tadi tak terpikir knapa?? apa punya bangang!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat keputusan tak pakai otak memang camtu.

      Delete
  7. Anonymous12 June, 2013

    Dah tiga jam cari... jumpa akhirnya ... terima kasih atas maklumat yang amat berguna nie.
    .. saya terhutang budi dengan blog ni..

    My web page Jawatan Kosong

    ReplyDelete
  8. cibai banyak bunyi pulak!! lu pegi bank lain la buat apa nak menyalak bagai. barua punya manusia. pegi report dengan orang atasan bsn la kalau berani, tau menyalak dekat blog jela kan? orang atasan yang bagi arahan so orang bawahan terpaksa buat kerja. so think before you post something!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... orang bawahan dah macam lembu. apa bos cakap ikut walau suruh makan taik. sampai mati la lu jadi kuli. nak report kat orang atas? mampus dia tak layan. dengan staff pun dia tak heran, dengan customer lagi la dia tak heran. hahahaha.. kalau lu kerja dengan BSN baik berhenti la.

      Delete
  9. mmg mcm pukimak pun bsn nie. . Nseb kad aku blan 3 nt bru expired,lagi2 kerani bank bsn dekat setiawangsa tu,macam sial,barua bsn nie,mls aku nk reniew,buat CIMB lagi bgus,laju kerjanya

    ReplyDelete
  10. Nak tanya, kalau umur 18 kebawah nak keluarkan duit dlm buku bsn boleh ke? Kegunaan peribadi. Tolong?

    ReplyDelete
  11. Maaf saya telefon center bsn tiada respon. Habis topup. Mohon la masa dtg kat bsn kat memo tu dia bagitahu isi akaun tebus brim . Tiba tiba giliran dekat kaunter dik ic, lepas tu bagi tau ad akuan bsn x.so setelah itu kena buat akauan kenapa pihak tersebut tak info awal tentang prosedur utk brim. Menyusahkan sedangkan dekat surat brim hanya bawak voucher dan ic original. Tiba tiba prosedur lain mmg menyusahkan. Manage kurang dan sangat kurang

    ReplyDelete
  12. jangan marah sangat bang..saya juga pengguna BSN

    ReplyDelete