.

19 January 2013

Bila iklan menutup entry.

11
Saturday, January 19, 2013

Sebelum saya meneruskan kata, saya mohon ampun dan maaf kalau entry ini menyinggung perasaan kalian. Bukan niat nak mengata, tapi cuma peringatan untuk diri sendiri.

Memasang iklan adalah salah satu cara mendapatkan duit dari blog. Hampir semua blogger buat. Segelintir je yang tak buat benda ni. Bermacam-macam kaedah kita letak iklan. Ada di atas, bawah, kanan, kiri, luar dan dalam. Bergantung kepada kesukaan empunya blog.

Kengkadang terfikir juga saya. Apa tujuan sebenar menulis blog. Adakah semata-mata untuk iklan atau untuk menyampaikan sesuatu.

Sebenarnya saya cukup rimas bila bukak je blog ada iklan menutup entry. Lagi parah kalau iklan tu ada bunyi. Kalau setakat iklan di sidebar tu takdelah menganggu. Ini kalau dah menutup entry apa cerita?

Jangan ingat semua orang suka dengan iklan. Silap-silap haribulan tak sempat iklan habis keluar, pengunjung dah tekan pangkah. Kan rugi tu.

About the author

Aku Khairul Amran. Irul, Itu nama yang orang panggil aku sejak Aku kecik lagi. Dah besar ni orang suka-suka je panggil Amran..

11 comments:

  1. Bila banyak sangat iklan memang agak semak

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg buatkan pening kepala tu.

      Delete
  2. selalu jumpa..biasanya kalau blogger tu agak rapat, kenal...boleh gurau senda, maksudnya kita boleh tau dia boleh terima ke tidak pandangan orang, kak jie akan hantar email melalui contact form beritahu.

    Masalah juga kalau view melalui phone. penuh skrin iklan floating dia saja

    ReplyDelete
  3. sabar ya.
    kadang begitulah lemrah karenah dalam dunia blogging nih :|

    ReplyDelete
  4. bergantung. Aku suka blog banyak iklan selagi iklannya bukan iklan popup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu! paling menyampah kalau pop up!

      Delete
  5. itu la,
    kbanyak blog bergantung pada iklan skrg...
    hehehehehe

    ReplyDelete
  6. Kalau tak ada iklan.. tak masyuk kot.. he he..

    ReplyDelete
  7. memang ramai orang kita dalam kerugian. haha

    ReplyDelete
  8. Selalu juga jumpa blog yang cam tu. Sampaikan kita nak baca pun tak sonang. Ada ke patut, tengah syok membaca..tetiba terkeluar iklan entah sesat dari mana. Last2 hilang mood nak membaca.

    ReplyDelete
  9. betul tu bro! iklan yang banyak sangat pun akan buat orang takan datang singgah lagi. lagi lagi yang pop up! ish!

    ReplyDelete