.

26 July 2010

SPAMMER Dah Semakin Advan

1
Monday, July 26, 2010
Salam Nisfu Syaaban,
Hari ni aku nak komen pasal SPAMMER. Spammer ni bertindak proaktif dengan menghantar email-email yang menyuruh kita buat duit mudah la kononnya. Advance yang macam mana diorang ni?.. Hahaha.. diorang ni g ambik/beli/curi email-email kita. Lepas tu diorang akan masukkan dalam autoresponder free yang tak perlukan comformation untuk import list. Bila dah siap jer import list-list tu mula la diorang menyepam kita bertubi-tubi setiap hari.

Ada satu kaedah untuk melemahkan semangat mereka  untuk meneruskan aktiviti tak bermoral tu. Apa yang boleh kita buat ialah createkan satu autoresponder tanpa double opt in dan tak payah masukkan unsubscribe link dalam email tu. Add nama dan email dia dalam autoresponder kita tu. Lepas tu bolehla hantar secara berkala 24/7 selama sebulan tanpa henti. Kita emailkanla apa yang diorang hantar kat kita tu balik pada dia. Nak tengok apa reaksi SPAMMER tu pulak.

Ada banyak lagi nak buat kat para spammer tu. Nak bagi PC dia hang pun boleh. Kalau ada sesiapa yang tahu bolehla komen untuk menghangkan PC SPAMMER ni.

--
KHAIRUL AMRAN MARHABAN,
http://www.hairulamran.blogspot.com
http://www.eruls.com
http://www.facebook.com/KHAIRULAMRAN

About the author

Aku Khairul Amran. Irul, Itu nama yang orang panggil aku sejak Aku kecik lagi. Dah besar ni orang suka-suka je panggil Amran..

1 comment:

  1. Spammer ni memang jahanam. Dlm inbox email aku dlm sehari masuk lebih dari 50 email entah dari siapa.Nasiblah email aku tu..

    ReplyDelete