.

26 May 2010

Update Theme

0
Wednesday, May 26, 2010
Bismillah,

Alhamdulillah.. aku berjaya upload dan tukar theme blogger ni. Dah lama mencuba menukarkan theme yang serupa ni. Kebiasaannya blogger akan bagi theme yang entah apa-apa ntah. Tapi kali ni aku dapatkan sebanyak inspirasi dari lawatan beberapa blog Otai IM. Hasilnya aku terpikat dengan theme yang dia guna.

Sedikit cerita tentang theme yang aku gunakan ni : theme ni pada aku kena banyak customize. Banyak html coding yang nak kena ubah. Banyak juga error yang muncul masa mula-mula upload ni. Langkah selamat adalah backup semua theme kita yang lama tu. Kalau tak alamat hilang la segala tulisan sejak bertahun lamanya. Anda boleh cari theme ni dengan click pautan Template Galeri yang ada kat blog aku tu.

Dicongak-congak, dihitung-hitung rupanya aku dah mengeblog ni sejak 2007 lagi. Lama gak tu. Ish,,, apapun memang banyak kerenah dalam berblogging ni.


About the author

Aku Khairul Amran. Irul, Itu nama yang orang panggil aku sejak Aku kecik lagi. Dah besar ni orang suka-suka je panggil Amran..

0 comments: